Jump to content


Photo

Can't complete Xenserver7.2 installation

Started by Jossy Walston , 17 July 2017 - 04:11 PM
5 replies to this topic

Jossy Walston Members

Jossy Walston
  • 3 posts

Posted 17 July 2017 - 04:11 PM

Hi All,

 

I have tried to install xenserver7.2 on top of RAID. I got an unrecoverable error message in the middle of the installation is pasted on below and attached screenshot herewith.

 

Failed to install bootloader: installing for i386-pc platform
/usr/sbin/grub-install:error: diskfilter writes are not supported.
 
Please, Let me know anyone had the solution for this.

 

Thank you



Alan Lantz Members

Alan Lantz
  • 7,399 posts

Posted 17 July 2017 - 05:09 PM

On top of software raid or hardware raid? Only hardware raid is officially supported. Seems there is a thread on the forums go guide you through a software raid installation.

 

--Alan--



Jossy Walston Members

Jossy Walston
  • 3 posts

Posted 17 July 2017 - 05:28 PM

Hi Alan,

 

Thank you for the response

 

I have tried to install on the top of hardware raid, ( Adaptec Embedded SATA RAID controller - HostRAID-ICH10R).

 

Thank you



Alan Lantz Members

Alan Lantz
  • 7,399 posts

Posted 17 July 2017 - 07:54 PM

If that is a raid on the motherboard I think it operates more like software raid.

 

--Alan--



Boby John Members

Boby John
  • 788 posts

Posted 18 July 2017 - 01:34 AM

Hi Jossy,

 

A couple of things to check.

  1. Did you try make sure that before installation "Verify Installation source" was carried out or was it skipped ?
  2. What if you try XenServer 7.1 ?
  3. At what stage/percentage of Installation do you see the failure ?
  4. Did you get a chance to switch to Shell to see if see any error as such ? (Alt + f2/f3 )

Regards

Boby



Jossy Walston Members

Jossy Walston
  • 3 posts

Posted 18 July 2017 - 08:45 AM

Hi All, 

 

Thank you for the reply.

 

I have turned off the RAID and installed on the first disk, It works fine. Now, I tried to configured S/W RAID using second disk.

 

@Alan Thanks for the reply

 

@Boby Thanks for the reply

 

  1. Did you try make sure that before installation "Verify Installation source" was carried out or was it skipped ?

    Yes, I didn't skip it. It shows that there is no issue with the installation media.

    

  1.         What if you try XenServer 7.1 ?

    Yes, I have tried it, I got the same result.

 

   

  At what stage/percentage of Installation do you see the failure ?

 

   Failure at 48% "Installation completing".

 

Did you get a chance to switch to Shell to see if see any error as such ? (Alt + f2/f3 )

 

After getting the error only option is to reboot. After reboot the motherboard can't detect the OS.

 

 

Well, I was searching in the google, the same issue occurred in ubuntu 14.04. They consider it as a bug and fix in the next release.

 

https://askubuntu.com/questions/468466/diskfilter-writes-are-not-supported-what-triggers-this-error

 

Thank you.

Regards

Jossy Walston