Jump to content


Photo

PVS 7.12 intermittent boot issues

Started by Kelly Jones , 19 January 2017 - 02:08 PM
7 replies to this topic

Kelly Jones Members

Kelly Jones
  • 212 posts

Posted 19 January 2017 - 02:08 PM

i have recently deployed PVS 7.12 on vSphere 5.1 with 2012 r2 PS, the images frequently freeze on boot displaying the Windows logo and not progressing or they boot and say there has been a problem and then restart.

 

NIC is VMXNET3

anyone else seeing similar issues?



Carl Stalhood CTP Member

Carl Stalhood
  • 11,395 posts

Posted 19 January 2017 - 03:00 PM

VSphere 5.1 is fully patched?

Kelly Jones Members

Kelly Jones
  • 212 posts

Posted 19 January 2017 - 03:25 PM

not quite, its on ESXi 5.1 Patch 8

i will update the host now to rule that out



Kelly Jones Members

Kelly Jones
  • 212 posts

Posted 19 January 2017 - 05:04 PM

no unfortunately, that seems to have made no difference, going to remove the AV to rule that out



Carl Fallis Citrix Employees

Carl Fallis
  • 975 posts

Posted 20 January 2017 - 03:37 PM

can you collect a network trace and logs (set the target to debug log though not sure we will get anything) and collect a crash dump here is the instructions from http://support.citrix.com/article/ctx125086



Kelly Jones Members

Kelly Jones
  • 212 posts

Posted 25 January 2017 - 10:34 AM

i have disabled task offload (surprised i had to do this as i thought the later versions of PVS did this with the installer)

disabled IPV6, have no AV installed but the problem persists.

The VM shows high CPU and hangs at the boot logo

 

the crash dump cannot be converted(see error below)

 

Cannot recognize Windows VM.
Error parsing Windows data.
Cannot create memory.dmp
The BSP was not using paging.  Check that the VM was running Windows.
Finished writing core.

 

I have the CDFmonitor running, shall i upload the trace files here? (i have a Citrix case open)



Kelly jones Members

Kelly jones
  • 3 posts

Posted 02 February 2017 - 10:37 AM

did you want me to post the CDF trace?



Michael Vinter Members

Michael Vinter
  • 12 posts

Posted 03 February 2017 - 12:59 PM

Hi,

 

 Have you checked out my issues with PVS server 7.11, http://discussions.citrix.com/topic/383611-issues-with-extreme-slownessfreezing-when-pvs-vdisk-is-in-maintenance-mode-write/

 

It might not be exactly the same issue since our images boot up fine in read only mode (production), but when in maintenance mode we have severe storage issues.

 

1. Have you checked if you get exessive retries in the PVS server?

2. Have you checked http://www.carlstalhood.com/category/provisioning-services/  BNIStack part:

 

 HKLM\SYSTEM\CurrentControlSystem\Services\Bnistack\Parameters

  • IosRequestThreads (DWORD) = try 2 and if the retries persist try

 

We now have VMware involved in our case (plus Citrix) and is seems to be an issue with VMware/XenServer 7/PVS 7.11 in our case.Our next step now is trying to install a PVS server outside the VMware cluster and skip the hypervisor as we suspect the issue beeing caused by VMware.